download (5)

well, knowing that yesterday was the fifth year having this site, so let’s post something to celebrate that.

I started to watch k-drama back in the time when i was a 9 grader. now im in the fourth semester of law school. i can still remember my very first k-drama was Lie to Me hahaha.

gotta say that i’m not a super addicted person for kdramas, but i like to watch. even tho cant watch it until so late, like other people, maybe, also i need to find out first if a drama worth to be watched, then start to watch, karna my kind of drama ga suka yang isinya cuma cinta melulu, hemm.

thats why i’m gonna be telling some good kdramas that I like the most with super interesting storyline, cos i can’t keep it alone ,and most of them bikin susah move on, trust me, ini dia rekomendasi best korean drama I’ve ever watched so far!

  1. Reply 1998 (2015-2016)

    284480-1000xauto-kdrama-keluarga

Jadi sebenernya sempet ga tertarik sama sekali sama drama reply, ehh tapi ternyata justru ini jadi my all time favorite. Parah sih dramanya tentang keluarga bagus banget. I dont know Park Bo Gum sampe akhirnya, waktu ngesearch siapa yg meranin choi taek, and oooh jd ini yg namanya park bo gum, pas liat dia disini, oh my, now i understand kenapa banyak yg suka bo gum, enough to say, he’s cute af. bromance among the boys are so cute aww!

2. I Remember You / Hello Monster (2015)

i remember you poster4

I love to see all things related to brothers’ things. Plotnya super keren, ga kaya drama korea biasanya, ceritanya bikin penasaran and tragic. lagi-lagi ngga tau kalo ternyata disini ada Park Bo Gum, thats bonus, hahaha. tapi kisah dua kakak-beradik yang terpisah ini sedih banget. who is actually the cruel psychopath? cant tell how great this drama is, pokoknya juara. best bromance jg kali ya. pokoknya drama ini bakal tetep terus di hati!

3. Memory (2016)

memory-inside_1

Tentang sebuah keluarga berkecukupan, which father is a talented lawyer, im pretty sure he makes a lot of money from that, but suddenly diagnosed with Alzheimer’s. Padahal dia jadi tulang punggung for his family sedih deh pokoknya, but overall i like to see his handsome son.

4. Misaeng (2014)

Misaeng-cover_s

I ship Assistant Manager Ha and Ahn Young Yi, walaupun drama ini ga ada romancenya, tp mereka keliatan serasi hahaha. go watch yourself cos this drama is just so good.

5. Suspicious Housekeeper (2013)

4324_thesuspicioushousekeeper_9f9dad

Cerita tentang single father and his 4 childrens (2 girls dan 2 boys) yang baru ditinggal meninggal ibu mereka. Bapaknya masih belum tua banget, sibuk kerja dan ga sempet harus ngurus 4 anaknya, dan manggil housekeeper buat masak dan ngurus rumah, but then she comes so strange.

6. God’s Gift: 14 Days (2014)

gods-gift

About a little family who loses the one and only daughter, sedih sih sebenernya anaknya diculik siapa. perjuangan ibu menemukan anaknya yg hilang gitu dan katanya mau di-remake amerika.

7. Ghost (2012)

cover2

Sama sekali ga mainstream dan emang keren, yang main oke semua, worth to watch!

8. She’s Wow (2013)

She-is-WOW-Poster2

ini ada misterinya gitu, bikin penasaran banget. Pas selesai nonton, sedih karna udah kelar. hiks.

9. Liar Game (2014)

a33a2baf30
drama tvn tentang reality show untuk saling menipu satu sama lain dengan uang 10 billion won.

10. It’s Okay That’s Love (2014)

Its-Okay-Thats-Love-Poster3

pada tau lah, ini drama psikologis keren gitu. soundtrack-nya bagus2.

ps. im not so good at reviewing, well lets say im just telling the recommendation what to watch.

another good kdramas:

  1. My Wife’s Having Affair This Week -> suamiable bgt, heran masih aja diselingkuhin.
  2. Let’s Eat -> good fooooooooood all the time
  3. Let’s Eat 2 -> food food food, hunger alert! bikin laper parah, at least bawa cemilan.
  4. Drinking Solo -> trio fools hahaha
  5. Jealousy Incarnate -> cho jung suk hot af
  6. Neighborhood Lawyer, Mr. Jo -> rada berat tp cerita ttg keluarga
  7. Marriage Contract -> dari yg ga mau nikah becomes a family man
  8. Plus Nine Boys -> empat orang cowo dalam satu keluarga umurnya angka sial, berakhiran 9 semua. 9 th, 19 th, 29 th, 39 th
  9. The Gentlemen Dignity -> best friends among the grown-up boys.
  10. Dr. Frost -> professor cakep lah ya tapi ga punya ekspresi krn something happened.
  11. My Secret Hotel -> misteri di hotel itu, dan dua org bertemu yg dulu pernah nikah.
  12. A New Leaf -> well-paid lawyer suddenly had an amnesia.
  13. Prime Minister and I -> the first son of the prime minister was so handsome!
  14. Big Man -> revenge orang yang tadinya bakal dikorbanin demi melindungi putra seorang kaya raya yang melakukan kesalahan.
  15. Cunning Single Lady -> divorced couple then fall in love again.

actually i have watched about more than 30 dramas, but those are not the best ones.

oh ya, good drama is not just about the high rating, sometimes underrated drama juga sebenernya punya plot yang bagus, who knows? don’t judge drama by its rating hehehe.

malah kadang jd males nonton overrated drama, karna banyak yg nonton jd males nonton, kaya the heirs etc

so hope u guys like it. Happy Watching!

Advertisements

About yolasekarini

currently taking law

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s